Rólam mondták

 .E
Melinda – Debrecen
 .
“Hosszú éveken keresztül küzdöttem migrénes fejfájással és különböző orvosi vizsgálatok tömegét jártam végig megoldást keresve, sikertelenül. Aztán egy alkalommal mikor már harmadik napja kínzott a fájdalom, végső elkeseredésembe az interneten elkezdtem kutatni olyan gyógymód után, ami nyújthat némi segítséget. Ekkor találtam rá Bálint honlapjára, szinte mindent megnéztem és elolvastam. Bár nem kis félelem volt bennem a csontkovácsolást illetően másnap már fel is hívtam és megbeszéltünk egy időpontot. A félelem és minden bizonytalanság azonnal tovaszállt már az első kezelés után. Bálint hozzáértése, határozottsága és segíteni akarása elsöpörte a kétségeket bennem. Ahogy teltek a hetek rohamos javulás állt be és ma már hónapok telnek úgy el, hogy nincs fájdalmam. Hálás vagyok és fontosnak éreztem elmondani a történetem, mert segítséget nyújthat sorstársaimnak.”
__________________________________________
.
Szabolcs – Debrecen
.
Én azért kerestem fel a Lovas Bálint doktor urat, mert 45 évesen úgy éreztem nem igazán működik a férfiasságom. Gerinc sérvre gyanakodtak és kipróbáltam több módszert is köztük az akkupunktúrát de nem sokat segített. Bálinttal az első kezelés után gyökeresen megváltoztak a dolgok. Nagyon ügyes, empatikus és probléma feltáró a doktor úr.
Mai napig járok hozzá kezelésre és bátran elmondhatom, hogy minden kezeléssel közelebb vagyok a teljes gyógyuláshoz. Én szívből tudom bárkinek ajánlani Bálintot.
.
__________________________________________
 .
Norbert - Debrecen
.
8 éves lányom miatt kerestük fel Bálintot, hogy adjon tanácsot. Nyaki csigolyái kis púpot képeztek, nem fájt csak nem a megszokott módon nézett ki. Miután megnézte Bálint elmondta, hogy a gerince és a medencéje is el van csavarodva. Helyre igazította a csontokat, ami egyáltalán nem fájt hisz közben mosolygott és beszélgetett a lányom és azóta is szívesen mesél az őt ért „élményről”.

3-4 héttel később megismételtük a kezelést. Fontos minél hamarabb helyrehozni, korrigálni a csontozatot. Gyerekkorban sokkal gyorsabban hozható helyre és formálhatóak ezek a dolgok, minden fájdalom nélkül. Mellette fontos a lehető legtöbb mozgás, hát és has izom megerősítése.

Ezúton is köszönet a segítségért, és mindenkinek csak javasolni tudom, hogy minél hamarabb forduljon bizalommal segítségért Bálinthoz.
.
__________________________________________

 .
Mária - Debrecen
.
Kb. egy hónappal ezelőtt Bálinthoz fordultam derékproblémáim miatt, mert már menni is nehezemre esett a fájdalomtól. Az állapotfelmérés és konzultáció alkalmával beszélgettünk a múltbéli betegségeimről is. Elmondtam, hogy szerencsésen túl vagyok egy infarktuson, viszont azóta is „szívkoszorúér görcsre való hajlam”-om (zárójelentési megfogalmazás) van. Ez abban nyilvánult meg, hogy időjárási front és gyengébb megterhelés hatására mellkasi fájdalom és jobb kéz zsibbadás jelentkezett. Erre való tekintettel az orvosok egy Nitromint aeroszolt írtak fel, amiből ilyen esetekben háromszori fújás esetén egy, másfél perc múlva megszűnt ez a fájdalom. Sajnálatos módon volt olyan nap, amikor ez ötször is megismétlődött, éjszaka háromszor legalább. Bálint csodálkozva nézett rám, felhúzta a szemöldökét és megkérdezte, hogy ismerem-e a mudrákat. Bevallom nőiesen, hogy hallottam már valahol, de hogy ez mit jelent nem ugrott be. Megmutatta, hogy ez egy „kézjóga”, meg is tanított a helyes tartásra és tanácsolta, hogy próbáljam ki a legközelebbi panaszom alkalmával. Gondoltam veszíteni valóm nincs, hiszen végső esetben ott van a spray. Mivel éppen egy időjárási front kellős közepére esett ez az alkalom, már aznap éjszaka elérkezett az idő. Nyugalmi állapotban felvettem az életmentő kéztartást, s magamnak is nehezen hittem el, de működött. Kb. 40 másodperc után nem múlt, hanem teljesen megszűnt a fájdalom. Mivel Bálint azt javasolta, hogy napi 3 alkalommal végezzem ezt el, én szófogadó kislányként másnaptól elkezdtem. Még két éjszaka volt, amikor ezt meg kellett tegyem, de azóta ez a problémám teljesen megszűnt. Olyannyira, hogy szintén az Ő tanácsára már biciklizem is (ami már nagyon rég nem volt az életemben az említett panaszom miatt) és nincs mellkasi fájdalom, kézzsibbadás. Elmondhatom, hogy Bálint nem csak a testet, de a lelket is gyógyítja. Nagyon empatikus személyiség, mindent megtesz a hozzá forduló emberekért. Közben a derekam is nagy változáson ment keresztül, de ez csak hab a tortán. Bálint kedves! Szavakban ugyan nehéz ezt kifejeznem, így csak annyit mondok, hogy azóta is imába foglalom a nevedet és hálás szívvel köszönöm.
 .
__________________________________________
 .
Zita – Debrecen
.
2 éve crossfitezek, ezen belül a súlyemelést szeretem, ezért kb. fél éve komolyabban el kezdtem foglalkozni vele. Voltak kisebb sérüléseim, húzódások, de ezek maguktól gyógyultak. Egyik edzésen azonban egy komolyabb balesetem volt. Az egyik gyakorlat közben a derekam bal oldalára esett 30kg-nyi súly. Olyan pontot talált el, hogy nem bírtam felemelni a bal lábam, nehezen tudtam hajolni, a mozgás is fájdalmas volt. Ahogy telt az idő napról napra kicsit jobb lett, de a fájdalom még mindig nehezen elviselhető volt. Az edzőm ajánlotta Bálintot, így felkerestem, hátha tud nekem segíteni a gyógyulásban. Az első kezelés után kevésbé fájt a derekam és jobban tudtam emelni a lábamat, de bizonyos mozdulatoknál még mindig éles fájdalmat éreztem. 3 nap múlva ismét elmentem egy kezelésre. Ekkor Bálint több mindennel készült kaptam egy masszázst és köpölyözést is. Aznap még voltak fájdalmaim, másnap viszont nagyon jól ébredtem. Egyáltalán nem fájt semmilyen mozdulat. Úgy gondoltam biztosan csak azért, mert megpihent és majd később fog fájni a derekam, ahogy eddig is. Azonban nem jött vissza a fájdalom, enyhe feszülő érzést éreztem, de az minimális volt ahhoz képest, amit eddig éreztem. Nagyon köszönöm Bálintnak a segítséget és hogy elősegítette a gyógyulásomat.
 .
__________________________________________
 .
Csaba – Debrecen
.

Két és fél éves voltam, amikor legelőször megműtötték a lábam térdficam miatt. Ezután folyamatosan gyógytornára jártam, de az évek folyamán kialakult három centi különbség a jobb és bal lábam között. Ennek helyrehozása érdekében Budapesten többször is megműtöttek. Ezeket a műtéteket hosszú gyógytorna és felépülési szakasz követte. Ebben a felépülési szakaszban kerestem meg Bálintot édesanyámmal négy évvel ezelőtt. Nagyon kedves és segítőkész volt, annak ellenére, hogy egy szokatlan helyzettel találta szemben magát, a legtöbben talán nem is vállalkoztak volna rá. Bálint rengeteget segített a felépülésben, minden egyes alkalom után egyre erősebbnek éreztem a csontozatomat, és ezért nagyon hálás vagyok neki. Ma már nincsenek gondok a lábammal, de időről időre még mindig eljárok Bálinthoz, hogy megelőzzük a további problémákat.
 .
__________________________________________
 .
 
Enikő – Debrecen
.
Gyógytornász vagyok és csontkovácshoz járok. Saját tapasztalatom, hogy mit sem ér az izom erősítése és nyújtása, az izületek mozgásterjedelmének megtartása illetve növelése, ha az alapok- a Csontok- nincsenek a “helyükön”.

Szakmámból adódóan a nehéz fizikai munka, a terhelés az én derekamat is kikészítette. A fájdalom és a mozgásképtelenség, amit a deréktáji becsípődés miatt éreztem, elmondhatatlan volt. Többfajta terápia kipróbálása után elmentem Bálinthoz. Rendezte a probléma gyökerét, “helyretette” a csontokat, segített a fájdalom megszüntetésében. Azóta sem volt hasonló deréktáji becsípődésem.

Lovas Bálint jó csontkovács! Szaktudásával, odaadó és becsületes munkájával hozzájárul ahhoz, hogy fájdalmaink csökkenjenek, testünk -és lelkünk felfrissülve távozzon a kezelésről.
 .
__________________________________________
 .
Petra – Debrecen
 .
Tavaly nyáron minden nap rettenetes fejfájásaim voltak. Több hónapon keresztül gyógyszerekkel tudtam megszüntetni, vagy inkább csak tompítani görcsös fájdalmaimat. Míg egy októberi beszélgetés alkalmával meséltem erről Lovas Bálintnak. Ekkor mondta Bálint, hogy próbáljunk ki egy kezelést, hátha eredményesek leszünk. Már az első alkalom után éreztem, hogy hatásos a kezelés. Eleinte ritkábban tért vissza a fájdalom, majd a kezeléseket folytatva mára már teljesen megszűnt.
 .
__________________________________________
 .
Feri – Debrecen
.
Lovas Bálintot már korábbról ismertem és amikor tudomásomra jutott, hogy csontkovácsolással foglalkozik, elsőnek a feleségemnek kértem tőle időpontot, majd én is elmentem kezelésre hozzá. Évek óta tartó erős migrénszerű fejfájásom volt, ami időszakosan jött elő, illetve gyermekkorom óta gerincferdülésem van. Első kezelés után egyértelművé vált számomra, hogy a Bálint által elvégzett kezelés – mely masszírozásból, csontkovácsolásból illetve köpölyözésből állt, – évek óta az egyetlen olyan általam kipróbált gyógymód, ami hatásosnak bizonyult. Mai napig rendszeresen járok hozzá.
 .
__________________________________________
 .

Timi – Debrecen

Lovas Bálintot, mint csontkovács azért kerestem fel, mert évek óta tartó nyaki és hátfájásom volt. A fájdalom a nyaki résznél, illetve a jobb lapockám alatti részen már-már elviselhetetlen volt, ami már a mozgásban is többször gátolt. Első alkalommal nagyon jó benyomást tett rám, hozzáértésével és szakmai tudásával. Minden egyes alkalommal nagyszerűen, az évszaknak megfelelő masszázs olajjal – nyáron rozmaringos, télen chilissel – átmasszíroz és ezt követően végzi el a csontkovácsolást. Évekig szerettem volna elmenni egy csontkovácshoz, de valahogy az ismerőseim körében egyetlen olyan személy sem volt, aki megfelelő referenciát adott volna, általa ismert csontkovácsról, így félelmeim voltak a természetes gyógyászat ezen ágazatával, Ez azonban teljesen elmúlt bennem, amikor Bálintnál elsőnek voltam és azóta is rendszeresen járok.
__________________________________________
.
József – Debrecen

.
Rendszeresen sportolok, de a derekammal fiatal korom óta volt problémám. Volt egy – két nagyobb esésem is, de a fiatal szervezet – úgy tűnt -elfeledkezett róla. Ez év februárjára viszont minden megváltozott. Egyre jobban kezdett fájni a derekam, úgy éreztem már nem bírom magam tartani, és már a fekvés is fájdalommal jár, nem tudok megpihenni.

A lányomat már vittem Bálinthoz, ugyanis hirtelen nőtt a gyermekem, és nagyon görbén tartotta magát. Bálint ügyes mozdulatokkal átmozgatta, átropogtatta, a lányom mosolygott és jobban tartotta magát. Ilyen tapasztalattal és erős fájdalommal fordultam Bálinthoz a szó szoros értelmében végső kétségbeesésemben. Az első alkalommal felmérte az állapotomat, és megállapította, hogy a kettős S a gerincoszlopomban eldeformálódott, vagyis ami kifele görbül befele kellene és fordítva. Ráadásul még oldalra is elferdült a függőleges tengelytől. Bálint egyértelműen megmondta nekem, hogy nem biztos a teljes siker, akár egy évbe is beletelhet a visszarendeződés, ill. nekem folyamatosan kell tornáztatni magam az ő előírásai alapján. 60 percet dolgozott rajtam, maszírozás, kiropogtatás, köpölyözés. Volt bennem félelem a kiropogtatásokkor, de mégis mintha megindult volna bennem valami változás. Fel is hívtam rögtön utána a feleségem, hogy érzem, újra kezdek élni.
Többször voltam már azóta kezelésen, de egyre növelve a kezelések közötti időt,  ugyanis Bálint időt ad a szervezetnek is, hogy gyógyítsa saját magát. Azt gondolom, jó kezek közé kerültem, és meg van az esélye a gyógyulásomnak.
 .
__________________________________________
 .
Ágnes – Debrecen
.
Elsőként huszonéves koromban találkoztam csontkováccsal, amikor egy  gerincsérülésből adódóan több hónap ágyban fekvésre kényszerültem. Gyakorlatilag táppénzre kerültem, mert fájdalmaim olyan mértékűek voltak, hogy munkaképtelenné váltam. Az ortopédián a szakorvos azt mondta, hogy tanuljak meg együtt élni a fájdalommal, mert ez sohasem fog elmúlni. Ekkor családom unszolására, csontkovácshoz fordultam és néhány kezelést követően panaszaim teljesen megszűntek, hamarosan visszamehettem dolgozni.
Azóta is ülő munkát végzek, mely mellett időközönként előfordul, hogy derék tájt becsípődik egy-egy idegszál, mely szintén jelentős fájdalommal jár. Egy ilyen becsípődés kapcsán kerestem fel első alkalommal, 9 éve Lovas Bálintot, aki kitűnő szakértelemmel, fájdalommentes csontkovács kezeléssel,  hamar megszüntette problémámat. Az elmúlt években is többször voltam nála hasonló panaszokkal és 1-2 kezeléssel fájdalmaim mindig teljesen megszűntek. Megfogadtam tanácsát és ha érzem, hogy egy kicsi gond is van, azonnal felkeresem, hogy később ne legyen nagyobb probléma belőle.
Lovas Bálint kitűnő csontkovács, természetgyógyász szakember, ajánlom másoknak is, hogy bátran keressék fel őt fájdalmaikkal, problémájukkal.
.